Tényleg elvehetik az Instagramot a Metától

A Fehér Ház örül a legutóbbi amerikai bírói döntésnek: nem ejtik a pert, ami elszakítaná az Instagramot és a WhatsAppot a Metától.

Az amerikai Fehéz Ház nemrég arról adott ki tájékoztatást, hogy üdvözli és örül annak az amerikai bírói döntésnek, amely értelmében nem ejtik az FTC Meta (Facebook) elleni perét.

Jen Psaki sajtótitkár közölte, hogy a Fehéz Ház és Joe Biden elnök is többször világosan kijelentették: nagyobb versenyre van szükség a tech szektorban.

A Meta nemrég kérte James Boasberg bírót, hogy a szövetségi bíróság ejtse a pert, amiben a kormány arra kéri a bíróságot, adassa el az Instagramot és a WhatsAppot a Facebookkal (immáron Metával). A bíró szerint azonban a pert hagyni kell folytatódni. Ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást, amit az amerikai kormány a big tech ellen intézett az elmúlt évtizedekben.

A Meta bízik benne, hogy győz majd a bíróságon, ugyanakkor korántsem lehet magabiztos – a brit hatóság nemrég a Giphy eladására kötelezte a céget. A Meta a brit hatóság döntését nem fogadta el, fellebbez a Giphy kényszerített eladása kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények