Az USA állítólag a kibertérben vágott vissza Iránnak

Donald Trump elnök állítólag jóváhagyott egy kibertámadást többek között az iráni hadsereg rakétavezérlő rendszere ellen, hogy így torolják meg azt, Irán lelőtt egy amerikai kémdrónt – tudta meg belső forrásokból a The Washington Post.

A riport szerint a hetekig, talán hónapokig szervezett támadást a kiberparancsnokságon (U.S. Cyber Command) csütörtökön éjjel indították meg, a közel-keleti amerikai katonai főparancsnokság koordinálásával. A Post forrásai úgy tudják, hogy a támadás sikeres volt, megrongálták a célba vett rendszereket – ezzel szemben az iráni távközlési miniszter ma, hétfőn azt nyilatkozta, hogy kivédték a támadást, sőt a haditengerészet vezetője azt is közölte, hogy ha az amerikaiak tovább próbálkoznak, van elegendő kapacitásuk arra, hogy lelőjenek egy újabb drónt.

A kiberparancsnokság szóvivője azt mondta, hogy az ilyen értesüléseket biztonsági okokból a szabályzat szerint nem kommentálják.

Trump elnök utasítására a kiberparancsnokságot még májusban helyezték harckészültségbe, hogy az új stratégia értelmében „a támadó védekezést” valósítsák meg.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények