Az USA négymilliárd dollárt ad az önjáró autók fejlesztésére

Mivel minden gyártónak van már olyan programja, melyben az önjáró autó kifejlesztését végzik, ám a szabályozás messze le van maradva e téren, ezért az USA kormánya azt tervezi, hogy a következő tíz évben négymilliárd dollárral segítik ezt a folyamatot, illetve projektek támogatásával serkentik a fejlesztéseket – jelentette be az amerikai közlekedési minisztérium.

Hirdetés

A terv egyelőre még csak költségvetési javaslat a 2017-es évre, így egyáltalán nem biztos, hogy a jelenlegi formájában valósul meg, de mivel Barack Obama programjában kiemelt helyen szerepelnek a technológiai fejlesztések, nagy valószínűséggel megkapja a szükséges támogatást.

Az első lépés, melyet a következő hat hónapban hajtanak végre, hogy kidolgozzák az önjáró autókra vonatkozó szabályozás első állami modelljét, ezt később tökéletesítik, majd erre alapulva megszülethet a szövetségi szabályozás is.

A szabályoknak és a szabványoknak való megfelelés érdekében a kormány arra kéri a gyártókat, hogy nyújtsák be a minisztériumnak ezek értelmezését, hogy itt is tisztázhassák a helyzetet, és az esetleges mentességek ügyében is dönthessenek.

Azóta történt

Előzmények