Péntekig még lehet jelentkezni a Liberty Global versenyére

A UPC anyavállalata olyan ötleteket keres, melyekkel csökkenteni lehet a széles sávú hálózatok energiaigényét.

Ahogy áprilisban az IT café is beszámolt róla, június 29-én zárul a UPC Magyarország anyavállalata, a Liberty Global által meghirdetett nemzetközi energiahatékonysági verseny, az Adaptive Power Challenge nevezési időszaka. A pénteki határidőig várják azokat a pályázatokat, amelyek segíthetnek megoldani a távközlési hálózatok energiafogyasztásának problémáit.

Mint hírt adtunk róla, a kiírásban indoklásként kifejtik, hogy a korszerű távközlési hálózatok üzemeltetésének folyamatosan növekvő energiaigénye egyre nagyobb kihívást jelent az iparági szereplők számára. Épp ezért rendkívül fontos, hogy mielőbb megtalálják azokat a rugalmas, a hálózatok működéséhez alkalmazkodó technológiai megoldásokat, amelyekkel csökkenthető a széles sávú hálózatok energiafelhasználása. Ezt a célt szolgálja a pályázat is, amelyet három témakörben, két pályázói kategóriában hirdettek meg.

A versenyen közép- és nagyvállalatok, kezdő vállalkozások, illetve egyetemek, kutatóintézetek és kutatócsoportok is indulhatnak. A versenyzőktől olyan angol nyelvű pályaműveket vár a szakmai zsűri, amelyek választ adnak a terület legégetőbb kihívásaira, mint például a távközlési hálózatokon belüli energiafogyasztás monitorozása, vagy a terhelési csúcsok optimálisabb elosztása.

A döntőbe került csapatok közül októberben választják majd ki a győzteseket, akiknek jutalma egyenként 10 ezer dollár.

A részletes pályázati kiírást és a pályázattal kapcsolatos további információkat a www.adaptivepowerchallenge.com oldalon találhatják meg az érdeklődők.

Azóta történt

Előzmények