Hirdetés

Külföldi cég viszi tovább a UPC Directet

A UPC európai vállalatcsoportja egyesíti közép-európai műholdas televíziós üzletágait, az eddig az egyes országokban a helyi UPC-leányvállalatok által működtetett szolgáltatások a jövőben egy új vállalathoz, a szintén UPC-tulajdonú UPC DTH S.a.r.l.-hez tartoznak majd, melynek a székhelye Luxemburgban található. Az összevont vállalat létrehozása illeszkedik ahhoz, hogy a UPC a közelmúltban hosszú távú műhold- és kapacitásbérleti megállapodást kötött a norvég Telenorral a UPC Direct szolgáltatásnak a Thor 5-ös és 6-os műholdakról történő sugárzására, illetve a SES Astra társasággal jelfeladás (uplink) szolgáltatásra a SES-Astra luxemburgi székhelyéről. A változásnak köszönhetően az idei évben tartalmilag is megújulhat a UPC Direct, a tervek szerint nagy felbontású HD-adásokkal is bővül majd a kínálata.

A cég a szolgáltatások és csatornakínálat bővítésén túl a lépést a hatékonyabb működéssel indokolta. Az Index tegnap egy hosszabb cikket szentelt a műholdas szolgáltatás külföldre szervezésének, ebben azt írták, hogy az „kifejezetten adóoptimalizálási céllal vetődött fel”. A lap bevallottan feltételezéseken alapuló számításai szerint a 183 ezer ügyfelet kiszolgáló UPC Direct kivonulása hazánkból évente közel 1 milliárd forint adótól fosztja meg az államot.

A UPC Direct magyar, cseh és szlovákiai, illetve a szintén a UPC-hez tartozó FocusSat romániai tevékenységének összevonása a szolgáltató közleménye szerint az előfizetőket csak minimálisan érinti majd. A Thor műholdra való fokozatos átállásra részletes tervet dolgozott ki előfizetői számára a vállalatcsoport, új ajánlatokkal és gazdagabb kínálattal. Az előfizetők ennek keretében minden segítséget megkapnak, parabolaantennáikat májustól kezdődően a szerelők díjmentesen állítják át az új égi pozícióba, ahonnan az eddiginél gazdagabb műsorválasztékot láthatnak majd. A társaság az előfizetőit időben értesíteni fogja a részletes tudnivalókról – közölték.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények