UPC: népszerű a digitális tévé

Túllépte a 250 ezret a UPC Magyarországnál a digitális kábeltelevíziós szolgáltatásokra előfizető ügyfelek száma – közölte ma a szolgáltató. A UPC az összes hazai kábeles digitális előfizetőnek csaknem a felét szolgálja ki. A digitális tévézés a szolgáltató ügyféltáborán belül lassan kezd többségbe kerülni: mára országszerte összességében meghaladja a 43 százalékot a digitálisan kábeltévézők aránya, de Budapesten már a többség digitális előfizető, és az újonnan csatlakozók nagyobb része is ezt a technológiát részesíti előnyben az analóg tévézéssel szemben.

A UPC-nél a digitális tévé-előfizetők csaknem fele (45%) használja az éppen futó tévéműsortól való elszakadást lehetővé tevő, feláras, beépített videorögzítőt, és több mint 12 ezren fizetnek elő HD-adásokra. A nagy felbontású adások köre néhány hónapja bővült az ESPN America és a magyar Spektrum TV HD-változatával, mostantól pedig már a Discovery HD is rendelkezésre áll ebben a választékban, így összesen 10 HD-csatorna érthető el a szolgáltatónál.

A UPC országos szinten tavaly májusban bevezetett lekérhető videotárát a digitális előfizetőknek több mint az egyharmada kipróbálta, a letöltések száma meghaladja a havi 150 ezret. A szolgáltató szerint ez a nemzetközi trendeknek megfelelően idehaza is igazolja a megszokottól eltérő, nem lineáris videotartalom-fogyasztás létjogosultságát. A UPC az idén a videotárában is bővíteni tervezi a HD-tartalmak körét, és a legtöbb mozis sikerfilmet ún. „Day and Date” (a DVD-változat megjelenésével egy napon történő) premier keretében igyekszik elérhetővé tenni – közölték.

Azóta történt

Előzmények