Hirdetés

Új digitális tévészolgáltatást indított a UPC

Újabb interaktív szolgáltatással bővítette digitális kábeltelevíziós kínálatát a mai naptól a UPC. A szeptemberben indult videotár részeként mostantól a mozi- és természetfilmek, illetve a gyermekműsorok mellett már hagyományos tévéműsorok is visszanézhetőek egy listából választhatóan, vagyis mindenki akkor nézhet meg bizonyos tévéműsorokat, amikor csak akarja. Az új kiegészítő szolgáltatás kezdetben egyelőre az RTL Klub legnépszerűbb, rendszeresen frissülő, saját gyártású műsorait teszi elérhetővé, de a kínálatot a UPC a tervei szerint fokozatosan tovább bővíti.

Az egyelőre csak a fővárosi UPC-előfizetők számára elérhető, de a tervek szerint jövőre országossá váló digitális videotár szolgáltatás a UPC összes budapesti digitális kábeltelevíziós előfizetőjének automatikusan a rendelkezésére áll, nem igényel tehát külön előfizetést vagy regisztrációt. Az RTL Klub műsorai a távirányító „on demand” feliratú gombjának megnyomása után a upc videotár/TV-műsorok/RTL Klub menüpontban érhetőek el. Az itt található, kategóriákra osztott listából egy gombnyomással kiválaszthatóak és megtekinthetőek a közelmúltban már sugárzott, de elmulasztott vagy egyszerűen csak újra látni kívánt, és a UPC médiaboxába beépített otthoni digitális videorögzítőjével sem felvett műsorok. Az RTL Klubon naponta jelentkező adásokat, sorozatokat az élő sugárzásukat követően egy héten át, míg a heti rendszerességű showműsorokat egy hónapon keresztül kereshetik vissza és nézhetik meg a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatásának előfizetői. A lista folyamatosan frissül, az egyes újabb adások a sugárzásukat követően rövid időn belül – esetenként azonnal, de legfeljebb néhány óra múlva – bekerülnek a központi digitális tárba.

A tárolt tévéműsorok egy része díjmentesen megtekinthető, a többi műsorért pedig alkalmanként kell kisebb összegű (a tervek szerint egy buszjegy áránál olcsóbb) díjat fizetni, amely utólag, a következő havi szolgáltatási számlán összesítve jelenik meg a kábeltelevíziós havidíj mellett.

A tévétárból megrendelt műsorok egyszeri díj fejében 24 órán át érhetőek el, és ez idő alatt korlátlanul, bármennyiszer megtekinthetőek, illetve megállíthatóak és újraindíthatóak. November végéig azonban a digitális tárban megtalálható összes tévéműsort díjmentesen bocsátja előfizetői rendelkezésére a UPC.

Azóta történt

Előzmények