Csalókra figyelmeztet a UPC

A közelmúltban valószínűleg több olvasónk is találkozott azzal a meglepően magas színvonalon elkészített adathalász támadással, melyben szolgáltatók – elsősorban a UPC – ügyfeleit keresik meg, és egy nyereményjátékkal kecsegtetik őket. Habár az oldalon van pár hiba – az árulkodó URL-ről nem is beszélve – a megvalósítás nagyságrendekkel jobb, mint a szokásos adathalász leveleknél vagy oldalaknál.

UPC

[+]

Épp ezért adott ki figyelmeztetést a UPC Magyarország, melyben azt írják, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak a UPC és más hazai internetszolgáltatók ügyfeleinek internetes böngészőiben megjelenő félrevezető weboldalak, amelyek segítségével csalók élnek vissza a szolgáltatók nevével, arculatával, és az ügyfelek jóhiszeműségével. A fiktív nyereményjáték során a csalók értékes mobilkészülékeket ígérnek az internetszolgáltató nevében és a részvételért cserébe az ügyfelek bankkártya adatait kérik.

A UPC Magyarország határozottan leszögezi, hogy nyereményjáték céljából soha, semmilyen online felületen nem kér bankkártya adatokat ügyfeleitől. A UPC Magyarország kéri ügyfeleit, hogy amennyiben a leírtak alapján gyanús internetes felületre tévednek, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártya adataikat, és mielőbb jelezzék a visszaélést a 1221-es ügyfélszolgálati telefonszámon.

A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a hasonló visszaéléseket megakadályozza, ezért ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségnél.

Hirdetés

Előzmények