Ünnepi jókívánságok mobilról

A karácsony és az újesztendő alkalmával az ünnepi köszöntésekben is meghatározó szerephez jut napjaink egyik legfontosabb kommunikációs eszköze a mobiltelefon.

A különböző mobiltelefonos üdvözlések népszerűségét jelzi, hogy a T-Mobile (akkor még Westel) SMS központjai tavaly karácsony napján 5,5-szer, szilveszterkor 4-szer több szöveges üzenetet továbbítottak, mint egy átlagos hétköznapon. 2003-ban szilveszterkor alig 2 óra leforgása alatt 1,8 millió SMS-t küldtek a társaság ügyfelei, azaz közel annyit, mint máskor 24 óra alatt és ez az arány várhatóan idén év végén is hasonló lesz.

Az előző esztendőkhöz képest minden eddiginél meghatározóbb szerephez juthat majd az MMS, amelynek segítségével képek, rövid videofelvételek mobiltelefonra vagy e-mail címre egyaránt továbbíthatók. Az MMS elterjedésében a készülékek számának gyors növekedése – mára több mint 800 ezer T-Mobile-os használ multimédiás mobiltelefont – és a szolgáltatások körének bővülése is szerepet játszik. A mobilcég ügyfelei Magyarországon kívül ma már 41 ország 73 hálózatában küldhetnek MMS-t, amely szöveget, képet, videofelvételeket egyaránt tartalmazhat.

Emellett 2003 novembere óta a társaság előfizetői magyarországi postai címre is egyszerűen küldhetnek képeket MMS-ben. Az MMS-képeslap szolgáltatás keretében elegendő a mobiltelefonnal készült fényképet a címzett nevével, postai címével és az üdvözlőszöveggel megfelelő formában elküldeni a +36-30/8000667-es számra. Az így megcímzett MMS a Fotex segítségével képeslap formájában az ország egész területén hagyományos módon ér célba.

Azóta történt

Előzmények