Univerzális alkalmazások programozói tudás nélkül

A legalapvetőbb beállításokkal pár perc alatt bárki készíthet univerzális alkalmazást a Microsoft legújabb online eszközével, a Windows App Studióval. A szoftver előre megírt moduljaival akár a kódolás is elkerülhető.

A Visual Studio Community verziója lassan egy éve kínál teljes funkcionalitást az egyedül, illetve kis csoportokban dolgozó fejlesztők számára ingyenesen abban az esetben is, ha kereskedelmi célú fejlesztést folytatnak.

Vannak azonban, akik nem szeretnének mélyebben elmerülni a programozásban, nekik jelenthet nagy segítséget a Windows App Studio, amivel Windows 8.1 és 10-es rendszerekre készíthető egyszerű alkalmazás. Ennek használatával automatikus képernyőképeket, illetve mobilos és asztali verziót is generál számunkra a rendszer. A menüelemek, tartalmak drag&drop technikával mozgathatók, sorrendjük változtatható. Bár a bonyolultabb megoldásokhoz némi programozási tudás elkerülhetetlen, az alapok pillanatok alatt összeállíthatóak.

Modulokból összerakható tartalom
Modulokból összerakható tartalom [+]

A teszteléshez „teljes képernyős felületet” is biztosít a Microsoft, és a kényelem fokozása érdekében az élő csempék is beállíthatók a webes felületről. Ez alól kivételt képeznek a webes alkalmazások portjai, ezek esetében ugyanis erre nincs lehetőség. A Windows 8.1-re készült alkalmazások néhány kattintással frissíthetők Windows 10-re, írja a vállalat közleménye.

Azóta történt

  • Gyerekek, Star Wars, programozás

    A filmstúdiónak kiváló promóció, a nonprofit szervezetnek újabb lehetőség, hogy a kódolást megkedveltessék a gyerekekkel.

  • Bezárja kapuit a Parse

    Még egy évig elérhető a szolgáltatás, de a felhasználóknak az adatbázisok mentését javasolják.

Előzmények