A három nagy mobilszolgáltató díjmentessé tette a roamingot Ukrajnában

Ma délután egymás után érkeztek a rövid, lényegre törő közlemények a távközlési vállalatoktól.

Hirdetés

A Telenor Magyarország közölte: az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel csütörtöktől visszavonásig jóváírja az Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelei adat-, hang- és sms-roaming díjait. A Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén visszavonásig jóváírja lakossági ügyfeleinek a szolgáltató.

Ezt megelőzően a Vodafone jelentette be, hogy díjmentessé teszi a roamingot, az sms-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt, ami a Magyarországra indított hívásokra és sms-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik.

A magyar mobilpiac harmadik jelentős szolgáltatója, a Magyar Telekom szintén csütörtökön jelentette be, hogy az ügyfeleinek 2022. február 1-jétől visszavonásig az ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas sms-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa.

Azóta történt

Előzmények