Mt.Gox: megtekinthető, mennyi pénzünk nincs

Újra elérhető a Mt.Gox oldalának belépés funkciója, a korábbi ügyfelek bejelentkezhetnek adataikkal. Megnézhetik, hogy állt az egyenlegük, mielőtt három hete elérhetetlenné vált a meghatározó Bitcoin-kereskedő honlapja. A Twitter-csatornáik teljes tartalmát törölték. Később csődvédelmet is kértek, azt mondták, hogy egy hackertámadás miatt az összes náluk tárolt bitcoint elvesztették. Ez 127 ezer ügyfelet érint.

Csak az egyenlegünk felett búslakodhatunk, fizetni (még?) nem lehet vele
Csak az egyenlegünk felett búslakodhatunk, fizetni (még?) nem lehet vele

Ezek az ügyfelek ellenőrizhetik virtuális tárcájuk tartalmát, de a zárolást nem oldották fel, így használni egyelőre nem használhatják kriptopénzüket a károsultak. Hogy mikor kaphatják vissza pénzüket az ügyfelek, vagy egyáltalán visszakapják-e, nem tudni. A loginbox alatti figyelmeztetés azért sok jóval nem bíztat. A polgári kártérítések során a belépés után jelzett adatok nem használhatóak fel, tehát nem követelhető ez az összeg. A kártérítési összeget, illetve annak kiszámítási módját az ígéret szerint felteszik a honlapra, ha eljön az ideje.

Azóta történt

Előzmények

  • Mától a cseheknél is van bitcoin ATM

    Mától elég Prágáig menni, ha valaki ATM-en keresztül szeretne bitcoint vásárolni készpénzért, esetleg kriptopénzért szeretne egy géptől papírpénzt kapni.

  • Csődvédelmet kért a Mt.Gox

    Mark Karpeles vezérigazgató egy Tokióban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy az összes, náluk tárolt bitcoint elvesztették.

  • Eltűnt a Mt.Gox

    Az egyik legnagyobb és a közelmúltig az egyik legmegbízhatóbbnak tartott Bitcoin-kereskedő oldal tegnap este óta elérhetetlen, hivatalos információt eddig nem adtak ki. Az alapító hétvégén kilépett a Bitcoin Alapítvány igazgatótanácsából.