Új üzletágat hoz létre a Fujitsu Siemens

Hirdetés

Az Európa vezető it-szállítójaként ismert Fujitsu Siemens Computers tegnap bejelentette, hogy felvásárolja a Siemens Business Services termékszolgáltatási divízióját (Product Related Services, PRS). A Siemens AG és a Fujitsu Limited részvényesei már jóváhagyták a felvásárlást, de a tranzakcióhoz még szükség van az uniós és nemzeti versenyhatóság jóváhagyására.

A jelentős it-szolgáltatási szervezeteként és Németország második legnagyobb informatikai megoldásszállítójaként számon tartott PRS divízió fő profilja a platformsemleges szolgáltatások nyújtása, és magas szintű rendelkezésre állást biztosító it-infrastruktúrák kiépítése. Felvásárlásával a Fujitsu Siemens egy teljesen új, önálló ágazatot alakít ki a cégen belül a komplett platformmegoldások szállítására.

A Fujitsu Siemens meglévő platformüzletága és az új PRS ágazat egyaránt a Siemens Computers BV közvetlen irányítása alatt fog működni. A Fujitsu Siemens Computers változatlanul a Fujitsu Limited és a Siemens AG 50-50 százalékos vegyesvállalataként működik tovább. Az új PRS üzletágat Neil Allpress, a Siemens Business Services PRS divíziójának jelenlegi alelnöke fogja vezetni. Richard Schlauri, az SBS PRS divízió jelenlegi ügyvezető igazgatója a németországi szervezetért lesz felelős. Mindketten helyet kapnak a Fujitsu Siemens Computers igazgatóságában.

Azóta történt

Előzmények