Új szolgáltatásokat kínál az Origo keresője

Hirdetés

A Yahoo-val és az Országos Széchényi Könyvtárral kötött megállapodásnak köszönhetően bővült az Origo vizsla24 keresője. Az oldalt használók ezentúl hírekben és nemzeti könyvtárunk állományában is kutathatnak.

A Yahoo keresője által figyelt nyelvterületek bővítésének köszönhető, hogy az internetvállalattal együttműködő Origo keresőoldalán már a magyar és idegen nyelvű hírek tartalmában is lehet kutakodni. A látogatónak ehhez a keresőszó beírása után a „Hírek” linkre kell kattintania. A vizsla24 hírkeresője a 30 napnál nem régebbi hírek között keres.

A másik új vizsla24-szolgáltatás az Országos Széchényi Könyvtárral (OSZK) megvalósított együttműködésnek köszönhető. A kereső használói számára mostantól lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül kutassanak a nemzeti könyvtár teljes és naponta frissülő több százezres adatbázisában. Az 1802-ben gróf Széchényi Ferenc által alapított nemzeti könyvtár gyűjtőkörébe tartozik minden Magyarországon megjelent bármilyen nyelven íródott könyv, továbbá minden magyar nyelven vagy magyar vonatkozású témában bárhol a világban megjelent mű. A vizsla24 látogatói mostantól ebben a hatalmas és kulturálisan különösen értékes állományban is kereshetnek szerző vagy cím alapján. A teendő itt is egyszerű: a keresett cím, a szerző, vagy akár mindkettő beírása után a „Könyv” linkre kell kattintani. A találati listák egyetlen kattintással szűkíthetők tovább a megtalált szerző összes művére, illetve a megtalált címmel azonos című összes dokumentumra. Az OSZK online katalógusa és szolgáltatásai iránt érdeklődő látogatók a vizsla24 találatairól közvetlenül eljuthatnak az adott könyv részletes adataihoz az OSZK online katalógusában.

Hirdetés

Azóta történt