Új spamszűrő a GFI-től


Csapataink harcban állnak… a spamek területén bizonyosan. Az elmúlt néhány hónap legkomolyabb változása a .pdf spamek megjelenése volt, amelyeket a korábbi szűrők nem ismertek fel.

A biztonságtechnikai cégek gőzerővel dolgoznak a probléma megoldásán, s ezek egyike a GFI új kiegészítője a GFI MailEssentials build. Az új spammelési technika, mely már egy olyan, képként beágyazott .pdf mellékletet tartalmaz, amely a kéretlen információt tartalmazza, egy-két hónapos megjelenése óta hihetetlen karriert futott be, s ma már 8 százalék a részesedésük, s ez a GFI szakemberei szerint jogos félelmekre adhat okot.

A GFI MailEssentials gyors és könnyű telepítési és beállítási megoldásokat tartalmaz, s igen magas arányban szűri a spameket, s a Bayesian-szűrés mellett több kiegészítő eljárást is alkalmaz. A gyártók szerint az automatikus whitelist segítségével igen jó arányban képes a false positive találatokat csökkenteni, s emellett roppant könnyű testre szabni. Az előzetes tesztek alapján 98 százalékos a spam-felismerési képessége, s többek között blokkolja az adathalász robotokat is.

A próbaverzió letölthető a GFI oldaláról: innen vagy innen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GFI

Azóta történt

Előzmények