Új főtitkár az Informatikai Vállalkozások Szövetségében

Hirdetés


Gögge Péter

2007. április 12-én tartotta éves rendes közgyűlését az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. Az IKT iparágat képviselő szakmai szervezet a piaci változásokat követve módosította alapszabályát, amelynek következtében két új, a telekommunikációs cégeket, valamint mikro- és start-up vállalkozásokat tömörítő tagozatot hozott létre. A módosítások keretében új, főtitkári pozíciót hoztak létre a szövetség operatív irányítására; a kibővült jogkörrel rendelkező főtitkár az ügyvezető igazgatóhoz tartozó feladatokat is ellátja. A tagság előtt Kovács Zoltán elnök bejelentette, hogy 2007. május 1-jétől távozik a posztjáról Morenth Péter ügyvezető igazgató, aki 2005 áprilisa óta látta el az IVSZ ügyvezetői teendőit.

Az IVSZ új főtitkári pozícióját 2007. május 2-ától Gögge Péter tölti be. A Németországban született szakember a jénai Friedrich Schiller Egyetemen szerzett matematika-fizika szakos diplomát, majd 1984-től 1990-ig Budapesten, a VEGYTERV-nél dolgozott programozóként, illetve rendszerfejlesztőként. Ezután nyolc éven át az IBM magyarországi, illetve kelet-európai leányvállalatainál töltött be különböző pozíciókat. Öt évig az IBM-termékek kormányzati szektoron belüli értékesítését vezette, majd két éven át Bécsben a kelet-európai UNIX-termékeket értékesítő csapatot irányította. 1997-től egy éven keresztül az IBM magyarországi cégénél projektmenedzserként, majd értékesítési vezetőként dolgozott. 1998-tól 1999-ig az ISH Kft. operatív vezetői, majd 2000-ig a debis ITS Unisoftware értékesítési igazgatói pozícióját töltötte be. 2003-ig az IBM Magyarország Kft. Global Services leányvállalatának menedzsereként mintegy 500 szakember munkáját irányította, ezután pedig az IBM IT-stratégiai tanácsadójaként és az üzleti tanácsadók csoportjának vezetőjeként dolgozott.

„Örömmel tölt el, hogy Gögge Péter személyében olyan, az IT-szektorból érkezett szakember lesz az IVSZ főtitkára, aki kiemelkedő szakmai és piaci ismeretekkel, vállalati irányítási gyakorlattal, illetve a kormányzati munkában szerzett tapasztalattal egyaránt rendelkezik. Bízom abban, hogy együttes erővel sikeresen tudjuk folytatni az IVSZ reformját, és kiteljesítjük azokat az elképzeléseket, amely a tagságnak még szélesebb körű szolgáltatásokat, illetve hatékony iparági képviseletet eredményez” – mondta az új főtitkárról Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

Előzmények