Új életet kezdett a Kerio tűzfalszoftver

Tavaly decemberben megírtuk, hogy bár fejlesztője, a Kerio Technologies lemondott róla, mégsem ért véget a népszerű Kerio Personal Firewall tűzfalszoftver karrierje, mert a programot felvásárolta a CounterSpy nevű kémprogramirtó alkalmazásáról ismert Sunbelt Software. Az új tulajdonos saját nevével toldotta meg a program elnevezését – amely így lett Sunbelt Kerio Personal Firewall –, és még decemberben kiadott egy frissítést.

A Sunbelt Software hazai képviseletét ellátó Yellow Cube Kft. ügyvezetője, Bódis Ákos lapunknak elmondta, hogy a program ingyenes változata továbbra is elérhető lesz, de március végéig rendkívül kedvező – egy számítógépre, egy évre 3490 forintos – áron vásárolható meg a többletszolgáltatásokat nyújtó verzió is. Az ingyenes programot a 30 napos demóváltozat jelenti, amely egy hónap után kikapcsolja az extra szolgáltatásokat, de természetesen azt követően is teljes értékű tűzfalként funkcionál. Bódis elmondta, hogy a korábbi Kerio-előfizetők esetében nem automatikus a licencfrissítés, nekik meg kell vásárolni az új sunbeltes változatot, de ez még mindig jóval olcsóbb, mint a korábbi éves frissítés díja.

A tűzfal mellett a magyar cég forgalmazza a Sunbelt további termékeit is, így a CounterSpy kémprogram-eltávolítót – mely ugyanarra a forráskódra épül, mint a Microsoft Anti-Spyware –, az iHateSpam kéretlenlevél-szűrőt és több, otthoni és vállalati környezetbe szánt hálózatbiztonsági alkalmazást. A Sunbelt-termékek magyarországi honlapja a www.sunbelt.hu címen érhető el.

Azóta történt

Előzmények