Októbertől nincs korlátozva a regisztráció időtartama az Ügyfélkapun

Hirdetés

A mai napon feltehetően minden érintett, az Ügyfélkapu szolgáltatásában regisztrált felhasználó megkapta a kormányzati hivatal e-mailjét, melyben arról tájékoztatják az állampolgárokat, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény módosításával 2009. október 1-jétől megszűnik az Ügyfélkapu érvényességi idejének korlátozása: ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás mindaddig az ügyfél rendelkezésére áll, ameddig ő azt meg nem szünteti. Ezzel párhuzamosan, az ügyfelek ügyintézésének biztonsága érdekében a központi rendszer két évben maximálja az Ügyfélkapuhoz tartozó jelszó érvényességi idejét.

Ezt az érvényességi időt a módosítás hatályba lépésétől, 2009. október 1.-től számítják. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg használt jelszavak 2011. október 1-jén járnak le. Ha a felhasználó időközben megváltoztatja a jelszavát, annak automatikusan 2 év lesz az érvényességi ideje, de a jelszó megválasztásakor ennél rövidebb lejáratot is beállíthat.

A problémák elkerülésének érdekében a jelszó érvényességi idejének lejáratát megelőzően három alkalommal figyelemfelhívó levelet küldenek a felhasználónak az Ügyfélkapu nyilvántartásban kezelt e-mail címére: a lejárat előtt 1 hónappal, 1 héttel, valamint a lejárat napját megelőző napon.

Azóta történt

Előzmények