Mit tud a Unity 3.6?

Hirdetés

Megjelent az április végére kiadni tervezett Ubuntu 11.04 felhasználói felületének, a Unitynek az új verziója. A GUI fejlesztését kiemelt figyelemmel követő Mogorva mormota friss posztjában azt mutatja be, hogy milyen változások láthatók ebben a cirka három héttel korábban közelebbről szemügyre vett 3.4.2-höz képest.

„A leglátványosabb változás, hogy az alkalmazás- és fájlböngésző kezdi elnyerni végleges formáját. Kisebb felbontású eszközökön automatikusan teljes képernyőn jelenik meg, nagyobb felbontásnál pedig a Dash keretének jobb alsó sarkában lévő kis gomb segítségével válthatunk az ablakos és a teljes képernyős üzemmódok között. A fájlok és alkalmazások között a kulcsszavas keresésen túl kategóriák segítségével is szűkíthetünk. Az egyes kategóriák között egy legördülő menü segítségével válthatunk, alaphelyzetben a Unity minden kategóriát megjelenít. A sebesség területén is sikerült további javulást elérniük a fejlesztőknek, ez pedig a korábbi eredményekkel együtt összességében nagyon komoly fejlődést jelent a felület Ubuntu 10.10-ben helyet kapott verziójához képest.”

További bőséges részletek olvashatók Mogorva mormotánál.

Azóta történt

Előzmények

  • Zeitgeist az Ubuntuban

    A Unity felhasználó felület működésének egy fontos kiegészítő elemét mutatja be a Mogorva mormota.

  • Ubuntu: jön az alkalmazások értékelése

    Kis lépés a disztribúciónak: a felhasználóknak lehetősége lesz minősíteni a telepíthető appokat.

  • Újdonságok a Compizban

    A látványos effektusokat biztosító ablakkezelő új, ubuntus kiadásába számos izgalmas fejlesztés került.

  • Ubuntu Women Hungary

    A magyar ubuntus csajok – merthogy léteznek ilyenek – weboldalt indítottak a Linux-disztribúció népszerűsítésére a nők körében.