Van az a pénz: nagyhalat fogott az Uber


Joe Sullivan

A még mindig feltörekvő cégnek számító Uber a nemrég kipattant adatvesztési botrány után nagyot lépett: a Szilícium-völgy egyik legtekintélyesebb biztonsági szakemberét szerezték meg, Joe Sullivant, aki előtte a Facebooknál töltött be vezető állást.

Az Uberhez a folyamatos támadások és küzdelmek ellenére is ömlik a pénz, októberben sikerült magukhoz csábítani Travis VanderZandent, a rivális Lyft ügyvezető igazgatóját, majd stratégiai vezetőként alkalmazták David Plouffe politikai elemzőt, aki többek között Barack Obama különösen sikeres 2008-as választási kampányát irányította.

Sullivan megjelenése egyértelműen összeköthető a februárban napvilágra került biztonsági incidenssel, melynek során körülbelül 50 ezer Uber-sofőr személyes adatait szerezték meg hackerek.

A pályáját az igazságügyi minisztériumban kezdő szakembernek igen nagy tapasztalata van, hiszen eddig ő felelt a közösségi oldal kiberbiztonságáért, illetve az ő hatásköre volt a hatóságokkal való együttműködés is. Ezt öt éven át végezte, de előtte sem akárhol töltött be vezető pozíciót: hét éven át az eBay és a PayPal biztonsági főnöke volt.

Azóta történt

Előzmények