2017. november 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Bajban az Uber, lemondott a vállalat elnöke

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Reuters

Egymást érik a botrányok, a vezető menedzserek egymás után távoznak, sokan kétsége vonják Travis Kalanick alkalmasságát.

Bár még nincs egy éve, hogy csatlakozott a vállalathoz, Jeff Jonesnak, az ismert marketingszakértőnek elege lett, és bejelentette, hogy lemond az Uber elnöki pozíciójáról, és távozik.

Jonest annak idején azért hívták meg, mivel a különféle kétes kereskedelmi húzások és kisebb-nagyobb botrányok erősen megtépázták az Uber renoméját, és azt várták tőle, hogy javítson ezen a képen. Lemondási nyilatkozatában a szakember viszont arról ír, hogy érkezésekor nagy kihívásnak és missziónak érezte, hogy egy stabil és terjeszkedő globális vállalatot építsen fel, ám az elmúlt hét hónapban a menedzsment és közte olyan ellentétek merültek fel, melyek az elveivel és az elképzeléseivel összeegyeztethetetlenek.

H​i​rdet​é​s

Jones távozásának lehetősége először pár hete merült fel, amikor Travis Kalanick vezérigazgató bejelentette, hogy egy operatív igazgatót keres maga mellé – ez az új vezető viszont átvenné Jones feladatainak egy részét.

Az Uber szóvivője közölte, hogy megköszönik Jeff Jones munkáját, és sok sikert kívánnak neki a jövőben.

Lelépnek

Közel ezzel egy időben, Brian McClendon, az Uber térképes és üzleti üzletágának vezetője is bejelentette távozási szándékát – ám hangsúlyozták, hogy ez független Jones kilépésétől, McClendon továbbra is ad tanácsokat a vállalatnak, de elsősorban a politikára akar koncentrálni a jövőben, mivel úgy érzi, hogy a választások után kialakult helyzetben szükséges szerepet vállalnia.

Az Ubert az utóbbi időben egyébként több magas beosztású vezetője is elhagyta: a fejlesztési vezetőnek, Amit Singhalnak egy korábbi, még a Google-nál történt szexuális zaklatás vádja miatt kellett távoznia, illetve lelépett Ed Baker, a termék- és növekedési felelős alelnök, valamint a jó nevű biztonsági szakember Charlie Miller is.

A botrányok mostanában sorozatosak az Ubernél: folyik egy ügyészi vizsgálat, mivel egy alkalmazott szerint a vállalatnál gyakori a szexuális zaklatás, és a vezérigazgató is célpontba került, amikor a hónap elején előkerült egy videó, ahol Kalanick egy, a cégvezetésre panaszkodó sofőrt elfogadhatatlan, „kifejezetten bunkó” stílusban utasított helyre (ez utóbbiért a CEO bocsánatot kért, de úgy tűnik, ez nem sokat segített). A „rendőrelkerülő” Greyball szoftver ügyéről mi is beszámoltunk.

Ráadásul az Alphabet is egy olyan szabadalmi persorozatot akasztott a nyakukba az autonóm autók technológiájával kapcsolatban, amelynek komoly következményei lehetnek.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.