Az Uber vezetője 50 ezer munkahelyet ígér Európának

Habár a szolgáltatás hatalmas viharokat kavar világszerte, Travis Kalanick, az Uber vezetője tegnap Münchenben a szokásos évi DLD konferencián (Digital Life Design) egyáltalán nem tűnt megszeppentnek vagy megfélemlítettnek, sőt: kijelentette, hogy ha a hatóságok és a kormányok együttműködési szándékot tanúsítanak, akkor cége idén 50 ezer munkahelyet teremt Európában.

Hirdetés

Kalanick beszédében hivatkozott arra, hogy nemrég kötöttek adat- és technológiamegosztási megállapodást Boston városával, és kifejezte reményét, hogy hamarosan európai városokkal is sikerül hasonló szerződéseket tető alá hozni. Ekkor mondta, hogy ha létrejönnek a partneri megállapodások, akkor év végéig 40 ezer Uber-kocsi futhat Európa útjain, és ez 50 ezer új munkahelyet jelentene.

Az őket támadók akcióira reagálva a vezető azt mondta, hogy versenyeznek a már a piacon lévőkkel, és nem meglepő, hogy az inkumbensek jogi eszközökkel próbálják megakadályozni a működésüket. Elismerte, hogy akadnak gondok – a sajtó által felkapott erőszakos cselekmények, melyeket Uber-sofőrök követtek el, illetve a szórványosan előforduló túlárazások –, de igencsak kitérően válaszolt az ezt firtató kérdésekre, amikor azt mondta a cég a technológiát fejlesztve dolgozik az erősebb kontrollmódszerek kialakításán, hogy megelőzzék az ilyen eseteket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények

  • Bostonban is erőszak lett az Uber-fuvarból

    Ráadásul egy éjszaka alatt több nő is hasonlóan járt. A felelősség a sofőré, az Uber segíti a hatóságot, de a felvételi eljáráson nem változtat.

  • Nem kell tovább várni a mai napi Uber botrányra

    Polgári perek, kerületi ügyészek, újabb betiltások a taxigyilkos alkalmazás körül. Thaiföld, Spanyolország, Hollandia a legújabb betiltók listáján. Nem csak a sofőrök miatt.

  • Betiltották az Ubert Indiában

    Nem szolgáltathat az Uber Újdelhiben. Az épphogy elindult alternatív taxiszolgáltató helyi sofőrjeivel ugyanis nem volt minden rendben. Pénteken egy nőt megerőszakoltak.

  • Betiltották az Uber működését Németországban

    Az önkéntes taxisokra építő vállalkozás képviselője szerint az övék a jövő, és ezt illene Európa egyik legfejlettebb gazdaságában is észrevenni. A nyomásnak pedig nem engednek – közölte a szóvivő.