Csúnyán karambolozott az Uber önvezető autója

Személyi sérülés nem történt, de míg fény nem derül a baleset okára, leállították a tesztelést.

Elsőként a Twitteren jelentek meg tudósítások és képek arról, hogy helyi idő szerint tegnap, március 24-én éjszaka az Uber egyik autonóm tesztautója az arizonai Tempében részese volt egy balesetnek, ahol személyi sérülés nem történt, és bár jelentés még nem készült, a képek alapján az amerikai közúti tesztek elindulása óta ez az egyik legsúlyosabb baleset, melyben önvezető autó is érintett volt.

A képeken látszik, hogy az Uber Volvo SUV tesztautója az oldalán fekszik egy utcában, mögötte és mellette pedig két másik autó látszik, horpadásokkal és betörött ablakokkal.

Uber - baleset
[+]

A beszámolók szerint az autó a baleset idején autonóm üzemmódban futott, ám a hátsó ülésen nem volt utas – ezt az Uber a Business Insidernek meg is erősítette, és azt is közölték, hogy a vizsgálat idejére felfüggesztették Arizonában a teszteket.

Az incidens után szinte biztos, hogy újra fel fognak lángolni a viták a tesztüzemben futó autonóm járművek biztonságosságáról, de határozott kijelentéseket természetesen csak a rendőrségi vizsgálat lezárása és az eredmények megismerése után lehet tenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények