Díjmentes telefonos szolgáltatást indít a Twitter

Tegnap zárt béta-fázisba lépett a 140 karakter hosszúságú gondolatokat közvetítő népszerű közösségi oldal legújabb funkciója, az egymás közötti hangalapú beszélgetéseket megvalósító Jajah@call kommunikációs szolgáltatás.  Ez az első alkalom, hogy egy külsős fejlesztő cég VoIP-hívásokkal színesíti a Twitterhez elérhető alkalmazások palettáját, korábban az oldal felhasználói csak hangot szöveggé alakító szoftverekkel találkozhattak a kínálatban.

A meghívásos alapon működő teszten egyelőre maximum két perc időtartamú villámbeszélgetéseket bonyolíthatnak le a kiválasztott tagok egymás között díjmentesen és platformtól függetlenül, vagyis okostelefonról és PC-ről egyaránt cseveghetünk. A szolgáltatást szállító Jajah nevű cég szerint a rapid közleményváltás a 140 karakteres üzenetek hangos változataként épül majd be a Twitter programjai közé, mindezek ellenére azonban tervezik a szűkös időkeret jövőbeli bővítését. A funkció használatához mind a hívó, mind a fogadó félnek regisztrálnia kell magát a közösségi oldal mellett a Jajah felületén is, természetesen a feliratkozás ingyenes.

A szokásos regisztrációs procedúrát követően a béta-teszten részt vevő tagoknak bármely kliensprogramba csupán a következő parancsot kell beírniuk: @call @twitteres felhasználónév, s máris indul a hívás. További feltétel, hogy a fogadónak „követnie” kell a hívó felet, vagyis fel kell iratkoznia előbbi partnerlistájára. Technikai megkötés pedig, hogy a funkció jelenleg csak az Egyesült Államokban tesztelhető.

Mint arról a napokban beszámoltunk, a Facebook is hangalapú kommunikációval bővíti szolgáltatásainak listáját. A világ első számú közösségi oldala nem csupán a közvetlen beszélgetést teszi majd lehetővé az egyes felhasználók között, hanem külsős fejlesztőknek is biztosít lehetőséget az új funkció implementálására, vagyis a technológia gyakorlatilag bármely facebookos alkalmazás szerves részét képezheti az egészen közeli jövőben.

Azóta történt

Előzmények