Túl sokat számláz a T-Mobile és a Vodafone

Brüsszel szerint a Deutsche Telekom mobil-üzletága, a T-Mobile és a Vodafone túl sokat számol fel a külföldi előfizetők Németországban lebonyolított hívásaiért, azaz a roamingért.

Hirdetés

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a Brüsszeli Bizottság elküldte kifogásait a két cégnek, amelyeket azzal vádol, hogy visszaéltek a német mobilpiacon meglévő domináns pozíciójukkal. Brüsszel távlati célja, hogy az európai fogyasztóknak az EU-n belüli utazásokkor ne kelljen többletköltségeket állniuk, azaz roamingdíjat fizetniük. A testület hasonló kifogásokkal élt júliusban a brit piac tekintetében a Vodafone és az mmO2 felé.

A német esetben joggal váltotta ki a hatóságok nemtetszését, hogy a roamingszolgáltatásokon többször akkora profitot realizálnak a mobilcégek annál, mint amekkorát azon keresnek, hogy hálózatukat más, németországi szolgáltatók előfizetői használják.

A bizottság szerint a T-Mobile 1997 óta, a Vodafone pedig 2000 óta élt vissza domináns piaci pozíciójával, s e gyakorlatot a cégek legalább 2003 végéig folytatták.

Azóta történt

Előzmények