Újabb hatalmas chipgyárat építene az USA-ban a TSMC

Tovább terjeszkedik a TSMC: ez lenne a második nagy chipgyára Arizonában.

A TSMC közleménye szerint Arizonában már a második nagy chipgyár építését indítja el a vállalat, vagyis tovább terjeszkedik az USA-ban.

A megfogalmazás egyébként egy jövőbeli terjeszkedést segítő épületet vázol, utalva arra, hogy még meggondolhatják a második helyi chipgyár beindítását.

A TSMC új technológiája iránt mindenesetre nagy az érdeklődés a cég szerint, ezért jelenleg úgy néz ki, hogy újabb kapacitásbővítést eszközölnek a régióban, de a hatékonyságra és a gazdasági költségeket figyelembe véve.

A Wall Street Journal szerint nagyjából 12 milliárd dolláros bővítésről lehet szó, amit eredetileg 2 éve vállalt a TSMC. Az üzemben 3 nm-es technológiájú chipek készülhetnek majd.

Az USA továbbra is nagy erőkkel győzködi a külföldi cégeket az Amerikában való gyártásra, aktívan támogatja a helyi kutatást, fejlesztést, gyártást – a helyi chiptörvény is ezt ösztönzi. Miközben az EU is nagy erőkkel csábítja a chipgyártókat, a chipszektor alapvetően erősen zuhanó kereslettel küzd, Tajvan, az USA és Kína kapcsolata pedig nagy feszültségeket okoz számos téren.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények