2017. november 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Donald Trump nem bízik a számítógépekben

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az új elnök szerint a régi módszerek sokkal biztonságosabbak, a számítógépek túlságosan sebezhetőek.

A januárban hivatalba lépő új amerikai elnök az új év köszöntése előtt december 31-én floridai luxusbirtokán, a korábbi elnöki üdülőben válaszolt az újságírók kérdéseire, és itt egyrészt elmondta, hogy továbbra is kételkedik abban, hogy Oroszország állna a Demokrata Párt irodáit ért kibertámadások mögött, illetve kifejezte kétségeit a számítógépek, valamint a számítógépes hálózatok biztonságát illetően.

Hi​rd​et​é​s

Trump elmondta, hogy mivel nem állnak rendelkezésre bizonyítékok, „nem fair” az oroszokat vádolni, és azt is hozzátette, hogy tud olyan dolgokról, melyekről mások nem, és ezek alapján még inkább kételkedik a titkosszolgálatok által oly annyira biztosnak vélt orosz érintettségben. Megígérte azt is, hogy a hét elején, kedden vagy szerdán ezekből a jelenleg bizalmas információkból némelyeket nyilvánosságra is fog hozni.

A megválasztott elnök elmondta azt is, hogy minden egyes számítógép veszélyforrás, mivel feltörhető, ezért ha igazán fontos információkról van szó, akkor azt papírra kell vetni, mint a régi időkben, és futárral kell eljuttatni a címzetthez. Hozzátette, hogy látja a tízéves fián, hogy bármit megcsinál a számítógéppel, amit csak akar, ezért is ragaszkodik a futárhoz.

Mint a kijelentést kommentáló egyik szaklap megjegyzi: Trump gondolata nem az ördögtől való, bizonyítják ezt az elmúlt évek súlyos biztonsági incidensei, a napvilágra került kiberkémkedési ügyek stb., ugyanakkor a papíros adatrögzítés és a futáros továbbítás sem kockázatmentes – egyrészt a papírt is meg lehet szerezni, másrészt a fizikai adatrögzítéshez és a továbbításhoz embereket kell bevonni, és ez is rizikófaktor.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.