Hirdetés

Feltörték Donald Trump hivatalos honlapját

Komoly biztonsági incidens nem történt, a támadók célja inkább a politikai indíttatású deface volt.

Meghackelték és elcsúfították Donald Trump kampányának hivatalos honlapját – jelentette be az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse kedden az MTI tudósítójának beszámolója szerint.

Donald Trump
[+]

A közleményben tudatták, hogy a hackerek nem fértek hozzá érdemleges vagy bizalmas információkhoz, mert ezeket nem a honlapon tárolják. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Hirdetés

A Politico című lap információi szerint a kiberbűnözők azt állították, hogy olyan bizalmas információkhoz jutottak a honlapról, melyek azt bizonyítják, hogy az amerikai elnök „érintett a koronavírus-járvány eredetében”, és együttműködik „a 2020-as választásokat manipuláló külföldi szereplőkkel”.

A számítógépes bűnözők kriptovalutát kértek két különböző virtuális címre: az egyikre azoktól, akik az állítólagos információkhoz hozzá akarnak férni, a másikra pedig azoktól, akik meg akarják akadályozni az információk nyilvánosságra hozatalát.

Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója a Twitteren megerősítette, hogy a honlapon nem voltak érzékeny adatok.

Helyi idő szerint kedd éjjelig még nem kerültek nyilvánosságra információk arról, hogy kik irányíthatták a számítógépes támadást. Elemzők szerint azonban abból, hogy kriptovalutát kértek, az tűnik ki, hogy a támadók valószínűsíthetően nem valamely külföldi állam megbízásából cselekedtek.

A Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) nem kívánta kommentálni a történteket.

Hirdetés

Előzmények