Emeli a tétet a Tresorit

Hirdetés

Tavasszal indult el a magyar fejlesztők által létrehozott titkosított felhőalapú fájlmegosztó, a Tresorit. A technikai megoldások nagyrészt a Budapesti Műszaki Egyetem nemzetközileg is elismert CySys biztonságtechnikai laborjában születtek, a cég alapítói pedig annyira bíztak szolgáltatásuk biztonságában, hogy 10 ezer dollár vérdíjat ajánlottak fel annak, aki elsőként tudja feltörni az általuk alkalmazott titkosítást.

Eddig még senki nem járt sikerrel, így a Tresorit vezetői úgy döntöttek, 25 ezer dollárra emelik a pénzdíjat, és világ legjobb egyetemein (MIT, Stanford, Princeton) buzdítják a hackereket a titkosítási megoldás feltörésére. „Nem hiszem, hogy van reális esélye annak, hogy valaki sikerrel jár. Azért a legjobbakat hívjuk ki, hogy kiderítsük, lehetnek-e olyan problémák a szolgáltatással, amik veszélybe sodornák a felhasználók adatait.” – mondta az alapító és ügyvezető Lám István. A cég a kisebb hibák bejelentését is díjazza, vagy pénzzel, vagy egy „hacker kalanddal”, amit Lám szerint főként a Swordfish című film inspirált.

A Tresorit mára közel 30 fősre duzzadt, és a szolgáltatás bemutatása óta elkészült az OS X-es, androidos és iOS-es kliens is, így már azok is tehetnek vele egy próbát, akik korábban a nekik megfelelő kliens hiánya miatt nem tudtak.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

  • A felhő megállíthatatlan

    A Cisco friss felmérése szerint 2017-re várhatóan több mint négyszeresére nő a felhőalapú adatforgalom, melynek kétharmada addigra az adatközpontok köré összpontosul.

  • Vállalati terméközön a Microsofttól

    Jön az új Windows Server, System Center, Visual Studio, Windows Azure, Windows Intune, SQL Server és Dynamics. Fókuszban a felhőalapú megoldások és a Big Data.

  • Az Amazon építheti ki a CIA és az NSA felhőjét

    A kormányzati szektorból az új cég kitúrni látszik a régi motoros IBM-et, akik évtizedek óta jelen vannak ott.