Kiberbiztonsági versenyt indít a Trend Micro

A verseny regisztrációja már elindult, a csapatok június 24-ig jelentkezhetnek.

Idén harmadik alkalommal hirdet versenyt a Trend Micro a fiatal kiberbiztonsági szakemberek számára. A Capture the Flag (CTF) bajnokságon a versenyzők egy 24 órás online kvízjátékban, majd egy Tokióban megrendezett döntőben mérhetik össze tudásukat különféle területeken, mint például a kiberbűnözés és a célzott támadások elleni védekezés, az Internet of Things (IoT), valamint az ipari vezérlőrendszerek (Industrial Control Systems, ICS). A győztes csapat jutalma egymillió japán jen (körülbelül 2,5 millió forint), Zero Day Initiative jutalmazási programpontok, valamint automatikus bejutás a tajvani Tajpejben megrendezett HITCON CTF 2017 döntőbe.

A Trend Micro CTF 2017 – Raimund Genes Kupa egy online minősítő fordulóból és egy Tokióban megrendezett döntőből áll. Előbbi kvízjáték formájában zajlik, ahol a játékosoknak különböző IT-biztonsági területekhez kapcsolódó kategóriákban kell megoldaniuk feladatokat. Az itt legjobban teljesítő tíz csapat bejut a döntőbe, amely ötvözi a „támadást és védekezést” a kvízjátékkal.

A verseny regisztrációja már elindult, a csapatok június 24-ig jelentkezhetnek. A 24 órás online kvízjátékból álló első forduló június 24-én és 25-én zajlik, a döntőre pedig november 11-én és 12-én Tokióban kerül sor. További információ és regisztráció: https://www.trendmicro.com/en_us/campaigns/capture-the-flag.html.

Azóta történt

Előzmények