A Toyota szerint nincs elég erőforrás az elektromos autóknak

A Toyota szerint a tisztább autózást nem lehet csak elektromos autókkal elérni, ehhez ugyanis nincs elegendő erőforrás.

Lehet, hogy manapság az a trend, hogy minden régió saját bányákat, feldolgozókat, EV-gyárakat, akkumulátorgyárakat és chipgyárakat akar, de a kritikusok szerint nagy kérdés, hogy mit jelent ez az erőforrások, a helyiek életminősége, a táj, az élhetőség kapcsán. Ami pedig az erőforrásokat illeti, a Toyota szerint nincs elegendő ahhoz, hogy kizárólag az EV-k legyenek a megoldások a klímaváltozásra, a tisztább autózásra.

Ezt maga a Toyota Motor Corp. vezető tudósa jelentette ki, és arra figyelmeztet, hogy ha kizárólag az EV-kre fókuszálunk, akkor sokan inkább megtartják a régi, szennyező járművüket.

Hirdetés

A Toyotát sok befektető és környezetvédő kritizálta, amiért lassan nyitott az EV-k irányába, a globálisan növekvő kereslet ellenére. A Toyota úgy látta, hogy az EV csak egy opció, a benzines-elektromos hibridek pedig realisztikusabb választást jelentenének sok piacon.

Gill Patt, a Toyota Research Institute vezérigazgatója szerint az EV-k pozitív hatással lehetnek a klímaváltozásra az olyan régiókban, mint Norvégia, ahol kiterjedt a megújuló infrastruktúra. Ahol viszont szénre alapozzák az energiatermelést, ott jobb lenne hibridekre koncentrálni, tette hozzá.

Patt szerint évtizedekbe telik majd, hogy a bányák, a megújuló energiahálózatok és az energiatároló rendszerek olyan szintre fejlődnek, hogy valóban felskálázódjanak.

A Toyota 1,5 millió EV-t adna el 2026-ig, 10 új EV bemutatásra készül, de folyamatosan figyelmeztet: a karbonsemlegességhez hibridek és üzemanyagcellás járművek kellenek.

A Toyota korábbi vezérigazgatója folyamatosan lobbizott a japán kormánynál azért, hogy támogassa a hibrideket, ellenkező esetben elveszthette volna az autóipar támogatását.

A Toyota szerint az EV-k nagyon fontos megoldások a karbonsemlegességhez vezető úton, de a hidrogén is.

Azóta történt

Előzmények