Továbbra is nyereséges az AMD

Hirdetés

Az Intellel rivalizáló chipgyártó a rekordszintet elérő flash-eladásoknak köszönhetően megduplázta forgalmát a második negyedév során. A vállalat 1,26 milliárd dollár árbevételről adott számot, míg egy évvel korábban 645 milliós forgalmat ért el. A nyereség 32 millió dollárt, részvényenként 9 centet tett ki, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 140 millió dolláros, részvényenként 40 centes veszteségével. A Thomson First Call elemzőinek konszenzusa 1,24 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 9 centes profit volt.

Hector Ruiz elnök-vezérigazgató a negyedéves jelentés közzétételekor kiemelte, hogy a három egymást követő nyereséges negyedév azt bizonyítja: az új technológiák bevezetése, az ügyfélkapcsolatok és a gyártás fejlesztése meghozza a várt eredményeket. "Tudatosan és módszeresen törekszünk arra, hogy saját sorsunk alakulását magunk befolyásoljuk" – mondta.

Miközben a Spansion márkanév alatt forgalmazott flash memóriák eladásai éves szinten 220, az előző negyedévhez képest pedig 7 százalékkal, 673 millió dollárra emelkedtek, a mikroprocesszorok forgalma az év első három hónapjához viszonyítva 3 százalékkal, 554 millió dollárra csökkent. Ez elsősorban az átlagos eladási árak enyhe amortizációjának tudható be, ami az Athlon XP chipek igen alacsony árával magyarázható.

A harmadik negyedévben a vállalat mérsékelt árbevételnövekedést vár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények