Továbbfejlesztett windowsos virtualizáció Linuxon

Hirdetés

A Novell és az Intel a múlt héten kiadták azokat a hálózati és blokkeszköz-meghajtókat, amelyekkel a Microsoft Windows Server 2000/2003/XP operációs rendszerek módosítás nélkül, jó teljesítménnyel futtathatók Xen virtuális környezetben a SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 10-en és a kompatibilis processzorokon. Ezzel már nem csupán módosítás nélküli Linuxok futhatnak a SLES-en, de megteremtődik a lehetőség a linuxos és windowsos megoldások virtuális szervereken történő konszolidálására is.

„A vállalatunk tavaly szeptember óta elsőként támogatja a virtualizált Linux futtatását a Xen rendszeren. Mostantól pedig – szintén elsőként – támogatjuk a virtualizált Windows futtatását Linux rendszereken” – büszkélkedett a bejelentés kapcsán Jeffrey Jaffe, a Novell ügyvezető alelnöke és műszaki igazgatója.

A Novell az ügyfelei számára kísérleti virtualizációs programot indított, és nagyvállalati szintű támogatást nyújt a teljesen virtualizált Windows 2000/2003/XP környezetek SLES-en történő futtatásához. A programban résztvevők már most hozzáférhetnek az új driverekhez, melyek még az idén általánosan is elérhetővé válnak.

Azóta történt

Előzmények