Tovább bővít a Senorg

ServerFarm szolgáltatásának bővítetését, továbbfejlesztését tervezi az eddig elsősorban komplett gépek, konfigurációk összeállításáról, forgalmazásáról ismert Senorg Rt. Amint azt a cég illetékese, Ketskés András elmondta, a szolgáltatás – bár nem egyedülálló az országban – talán minden eddiginél komplexebb, magasabb szintű kiszolgálást eredményez.

„Alapesetben Senorg-szervereket biztosítunk, amelyek konfigurációját, teljesítményét az ügyfél szabhatja meg, ebben felső határ gyakorlatilag nincs” – nyilatkozta Ketskés. A bérelt szerverekhez a sávszélesség nincs korlátozva. A Senorg-szerverekhez jár a karbantartás, a hardveres felügyelet és az úgynevezett hidegtartalék, amely szintén az alapszolgáltatás része, így igen magas rendelkezésre állás érhető el. A gépek távoli vagy akár helyszíni felügyeletét 24 órás operátori szolgálat segíti. Saját szerver elhelyezésére (ServerPark) is van lehetőség (co-location megoldás), a szolgáltatás más elemei ilyenkor is teljes körűen rendelkezésre állnak. A szolgáltatás helyszíne a Budapest Internet eXchange legfőbb központjában (Victor Hugo u.) található, amelynek infrastruktúrája, megbízhatósága garancia a szolgáltatás megfelelő színvonalára.

Itthon a nem elsősorban internetes profilú cégek bizalma a kihelyezett szolgáltatások iránt még alacsony, és jobban szeretnek saját gépet, saját üzemeltetőt alkalmazni. A trend egyébként nem sajátosan magyar, bár úgy tűnik, mintha a nyugat-európai szerverüzemeltető társadalom egyre inkább kezdene a saját szerverek irányából a kihelyezett megoldások felé fordulni. A co-location és bérszerver üzlet számos elemző szerint minden eddiginél nagyobb jövő elé néz, a 2002-es, 191 millió dolláros szintről emelkedve 2004-re eléri-elérheti a 300, míg 2007-re akár a 600 millió dolláros szintet.

Azóta történt

Előzmények