Online filmnézés a The Pirate Bay oldalán

Merész húzásra szánták el magukat a The Pirate Bay üzemeltetői: mostantól támogatnak egy böngészős beépülőt (Torrents Time), mely lehetővé teszi, hogy a torrentfájl letöltése vagy kliens használata nélkül közvetlenül a böngészőben nézhessék meg a tartalmakat a felhasználók. A plug-in Windowson és Mac OS X-en is, minden nagy böngészőben működik.

A Torrents Time egyelőre még béta-verziójú, a beszámolók szerint akadnak még problémák, de a tesztelés fejlesztés folyik.

A plug-int a Popcorn-Time.se fejlesztői forkolták a Popcorn Time alkalmazásra építve, és a viszonylag egyszerű rendszert nem csak a Pirate Bay oldalán lehet használni, lehetőség van arra, hogy bármely más torrentoldal is támogassa.

A plug-int igénybe vevők szempontjából ez annyit jelent, hogy a torrentoldalon a letöltési link mellett megjelent az online megtekintés opció is.

Megjegyzendő, hogy a fejlesztők láthatóan legális üzletnek gondolják a még fejlesztés előtt álló megoldást, vagyis a torrentet önmagában nem tekintik illegálisnak – ez ugyanis a mögötte lévő tartalomtól függ. Épp ezért a technológiát – melyekkel már mások is megpróbálkoztak, általában kevés sikerrel – pénztermelő szolgáltatásként is kínálják. A legalitás vagy illegalitás így a technológiát támogató oldalakon múlik – a jogtulajdonosok vagy felhasználják, vagy elutasítják.

Azóta történt

Előzmények