Tombol az AI-őrület: szövegből generál képet a Microsoft, videót egy riválisa

Folyamatosan fejlődik a Bing, de a riválisok sem tétlenkednek, napi több új AI-eszköz bejelentése lett az általános.

Továbbra is hatalmas trend bármilyen AI-eszközt vagy funkciót kiadni, így naponta lassan több tucat új, generatív AI-hoz kapcsolódó bejelentésről hallani.

A Microsoft a napokban elindította például a Bing keresőmotor és az Edge böngésző legújabb funkcióját: az OpenAI DALL-E modelljére építve mindkettő képes szöveges kérés alapján képeket létrehozni. A Bing Image Creatort a Bing chatbe is integrálják.

A népszerűnek mondott Stable Diffusion AI képgenerátor mögött álló Runway pedig olyan AI-modellt adott ki, amely a szöveges leírás alapján már három másodperces videókat generál.

Az Adobe új eszközei a marketinges részlegeket segítik, hogy az e-kereskedelemben használatos termékfotókat automatizáltabban hozhassák létre, kevesebb költséggel. Az Adobe és az NVIDIA több AI-projektben is együttműködik egyébként, többek között olyan eszközöket is bejelentettek, amelyek úgy generálnak képeket, hogy a szerzői jogokra és a jogdíjakra is figyelnek.

Az NVIDIA maga is számos nagy tervet vázolt, többek között úgy döntöttek, hogy az AI-technológiák fejlesztéséhez használt nagyon drága és erős szuperszámítógépeiket bármilyen cég számára bérelhetővé teszik. Ez persze nem lesz olcsó, 37 ezer dolláros havidíjat szabtak meg.

A Google pedig már nyilvánosan is elindította a Bard chatbotját, jelenleg várják a visszajelzéseket az egyre gyorsuló AI-versenyben. Raja Koduri szintén emiatt hagyta ott az Intelt.

Azóta történt

Előzmények