Több mint kétszázezer előfizetőt gyűjtött a Tele2

Hirdetés

Több mint 200 ezren fizettek elő a Tele2 Magyarország alternatív távközlési szolgáltatására a cég működésének első nyolc hónapjában – közölte Laczkó Tóth Gergely, a társaság ügyvezető igazgatója. A társaság január végéig a Matáv valamennyi körzetében megjelenik a vezetékes helyi hívások piacán, amelyet márciusban kiterjesztenek az Emitel 3, illetve júniusban az Invitel 9 primer körzetében. Az ügyvezető szerint Magyarországon az alternatív vezetékes telefonszolgáltatást igénybe vevők aránya a Matáv területén jelenleg 14 százalék, aminek többségével, mintegy 10 százalékos piaci részesedésével a Tele2 rendelkezik – írja a FigyelőNet az MTI-Ecóra hivatkozva.

A Tele2 azt tervezi, hogy még az első félévben bevezeti betárcsázós internetszolgáltatását, ám a széles sávú ADSL-szolgáltatás elindításában egyelőre nem gondolkodnak. Laczkó Tóth Gergely szerint meg kell teremteni a szolgáltató-előválasztás nyújtásához szükséges szabályozási hátteret, hogy az előfizetők még kényelmesebben, előhívószám tárcsázása nélkül vehessék igénybe az alternatív ajánlatokat. Emellett kívánatosnak tartaná a nagykereskedelmi hozzáférés szabályozási hátterének megteremtését is, azért, hogy az előfizetési díjak ne emelkedjenek a mérséklődő percdíjak kompenzálása érdekében. "Hiába csökkennek fokozatosan a percdíjak, ha a fix előfizetési díjak viszont emelkednek" – mondta.

A nettó havi előfizetési díj a régióban Magyarországon a legmagasabb 10,2 euró, Csehországban és Lengyelországban 8,2 euró, míg a balti országokban mindössze 4,46–5,65 eurót tesz ki. Az ügyvezető igazgató szerint célszerű lenne meghatározni a szolgáltatóválasztás maximális idejét, mert a több hétig, esetleg hónapokig elhúzódó adminisztráció szintén elriasztja a váltástól az előfizetőket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tele2

Azóta történt

Előzmények