Tizenkétezer alkalmazottat bocsát el az Intel

Hirdetés

Alkalmazottai 11 százalékát, tizenkétezer főt bocsát el az Intel 2017 közepéig - jelentette be a vállalat. A globális leépítés eredményeképp még idén 750 millió dolláros megtakarítást vár a cég, a teljes folyamat lezárulta után pedig 1,4 milliárd dollárral lesz kevesebb az operatív kiadás.

A vállalati döntés szerint a leépítési projekt egyszeri, 1,2 milliárd dolláros költségként az idei második negyedévben vezetik fel a költségvetésbe. A cselekvési tervvel egyszerre bejelentett negyedéves jelentés 7,2 százalékos bevételnövekedést tartalmazott: 12,78 milliárd dollárról 13,7 milliárdra emelkedett, bár PC és mobileszközökbe szánt chipek értékesítési volumene 15 százalékkal csökkent. Az Intel vezérigazgatója hatékonyabb, jövedelmezőbb működést vár a mobil és PC üzletágtól, miközben a fókusz a PC-s piacról a felhőalapú megoldások és okoseszközök, adatközpontok felé irányul.

Az egyre csökkenő PC-piaci eladások kompenzációjaként eddig drágítással válaszolt az Intel, de hiába a tavalyi, átlagosan 19 százalékkal növelt ár, a 15 százalékos üzletági csökkenés így is 1,7 százalékos bevételkiesést okozott. A 107 300 alkalmazott közül a 12 000 érintett többségét két hónapon belül értesítik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények