Tizenhat megabites ADSL-t kínál az Externet

Hirdetés

Az Externet Magyarországon elsőként indít 16 Mbit/s sávszélességű ADSL-szolgáltatást. A főként üzleti előfizetőknek ajánlott PowerDSL Quattro a ma elérhető üzleti ADSL-kapcsolatoknál négyszer nagyobb sávszélességet, 16Mbit/s letöltési és 2Mbit/s feltöltési sebességet nyújt, a drága bérelt vonali kapcsolat árának töredékéért – közölte tegnap a szolgáltató.

A PowerDSL Quattro négy darab 4 Mbit/s sebességű vonalat kapcsol össze, így többszörösen redundáns kapcsolat jön létre az internetszolgáltató és az előfizető között. Bármelyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a többi összeköttetésen továbbra is megmarad, így a menedzselt bérelt vonalaknál megszokott magas szintű, közel 100 százszázalékos rendelkezésre állást képes biztosítani. A szolgáltatás minőségét az előfizetői oldalon is professzionális Cisco router biztosítja, ennek köszönhetően a csomag a szokványos üzleti internet-hozzáférés biztosításán felül szerverek üzemeltetésére is alkalmas. A 16 megabites előfizetés havi díja nettó 149 ezer forint.

Mikrohullám Budapesten

A szolgáltató egyben azt is bejelentette, hogy Budapesten mikrohullámú internetszolgáltatást indít WaveMAX néven. A szintén üzleti előfizetőknek kínált, kedvező árszintű szolgáltatás bérelt vonallal megegyező színvonalú, szimmetrikus hozzáférést tesz lehetővé 512Kbit/s valamint 1, 2, 4, illetve 6 Mbit/s sávszélességgel, és azokon a területeken is telepíthető, ahol ADSL-hozzáférés nem vehető igénybe. A WaveMAX akár 24 órán belül kiépíthető, így nem csak hosszú távú megoldásként alkalmazható, de időszakos rendezvényekhez – például konferenciák, fesztiválok – is igénybe vehető.

Azóta történt

Előzmények