Hirdetés

Titkosítást is kínál a filter:max

Hirdetés

Az it-biztonsági megoldások disztribútoraként ismert filter:max tegnap megállapodást kötött a mobileszközök titkosítására specializálódott svéd Pointseckel. Az együttműködés keretében a magyar cég notebook-, PC-, PDA-, okostelefon- és tároló- (USB pendrive, CD, DVD) titkosító megoldásokat szállít a Pointsec eszköztárából, valamint telepítési és támogató szolgáltatásokat nyújt a Pointsecnél minősítést szerzett szakemberei segítségével.

Manapság az it- és biztonsági vezetők számára komoly fejfájást okoz a vállalattól fizikailag kikerülő eszközökön (notebookok, PDA-k, okostelefonok, pendrive-ok stb.) tárolt információ védelme. Ezeket az eszközöket ugyanis meglehetősen gyakran hagyják vagy lopják el, miközben a rajtuk tárolt adatok értéke a sokszorosa lehet az eszközének. A Pointsec megoldásainak segítségével ezeket az adatokat titkosítani lehet, így a bizalmasságuk megőrizhető. Lényeges jellemzője a megoldásoknak, hogy vállalati szintű menedzsment tartozik hozzájuk, így akár a több ezer klienses telepítés is központilag valósítható meg, illetve az esetlegesen elfelejtett jelszavak, el- vagy otthon hagyott smartcardok kezelése is megoldott.

Nemes Dániel, a filter:max stratégiai igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: „Nagyon örülünk, hogy immár a Pointsecet is partnereink között tudhatjuk. Mint az általunk képviselt összes gyártó esetében, most is alaposan megvizsgáltuk a piacon fellelhető összes számottevő terméket, és úgy találtuk, hogy a Pointsec megoldásai kiemelkednek a mezőnyből mind biztonság, mind mendzselhetőség tekintetében.” Nemes azt is közölte, hogy hamarosan elkészül a szoftverek magyar nyelvű változata.

Azóta történt

Előzmények