Saját böngészőt adott ki a The Pirate Bay

A világ talán legismertebb torrentoldala, a The Pirate Bay tizedik születésnapját azzal ünnepelte, hogy kiadtak saját böngészőt, a PirateBrowsert, mellyel állításuk szerint azok is hozzáférnek a hasonló oldalakhoz, akik olyan országban élnek, ahol blokkolják ezeket.

A rövid bejelentésben azt írják az üzemeltetők, hogy az átalakított Firefox böngészőre épülő szoftvercsomag olyan elemeket tartalmaz, amelyekkel meg lehet kerülni a szolgáltatói tiltásokat, például egy Tor klienst, proxy konfigurációkat. Külön kiemelik, hogy a PirateBrowser nem biztosít névtelenséget.

piratebrowser

A szoftver egyelőre Windowsra jelent meg, de állítólag készül a linuxos és a Macre írott verzió is. Ezen kívül az üzemeltetők közölték, hogy ez csak az első lépés volt, már dolgoznak egy különleges, „BitTorrent-powered” böngészőn is.

Azóta történt

  • A Netflix előnyt kovácsol a kalózkodásból

    A cég egyik vezetője nemrég egy interjúban elismerte, hogy volt olyan sorozat, amit azért vettek meg, mert kiemelkedően magas forgalmat produkált a fájlcserélőkön.

  • Bezár az isoHunt

    Újabb nagy torrent oldal bukott el, tulajdonosának 110 millió dollár kártérítést is kéne fizetnie, de ezt szinte biztos, hogy nem fogja tudni előteremteni.

  • Újra él az isoHunt

    Egy, az eredeti tulajdonostól és csapattól teljesen független és névtelenségbe burkolózó társaság a korábbi adatbázis háromnegyedével “újraindította” az oldalt.

Előzmények