Musk megint megígérte: a Teslák még idén önvezetőek lesznek

A nyereség helyett az eladások növelésére koncentrál ezentúl a Tesla, Musk pedig ismét megígérte, hogy még idén önvezetőek lesznek az autóik.

Elon Musk kijelentette: a Tesla valószínűleg még idén elindítja a teljes önvezető technológiát, mindebből pedig igen jelentős nyereséget generál majd – ez pedig ellensúlyozza majd a nyomást a haszonkulcson, amit az agresszív árcsökkentések okoznak.

Musk úgy fogalmazott, hogy vonakodva mondja ezt, de úgy gondolja, idén megcsinálják az önvezetést. Ezt egyébként évek óta ígérgeti, a korábbi célkitűzéseket, határidőket eddig nem sikerült teljesíteni.

A Tesla FSD rendszerének tesztverziója Musk szerint két lépés előre, egy lépés hátra jellegű lesz a kiadások között, de a trend a teljes önállóság, teljes önvezetés felé mutat.

A technológia jelenlegi állapotában komoly hatósági nyomást eredményezett. A Tesla azzal védekezik, hogy a technológia nem teszi önjáróvá az autót, az igényli a sofőr felügyeletét.

Zachary Kirkhorn pénzügyi igazgató szerint az első negyedéves haszonkulcsnak nem csak az árcsökkentések ártottak, de az FSD-ből várt, egyre elhúzódó bevételek is. Az FSD opcionális, ára 15 ezer dollár is lehet.

A Tesla átmenetileg egyes funkciókat leállított, a Model 3 és Model Y autókból kivette az ultrahangos szenzort, átmenetileg pedig elérhetetlenné tett funkciókat (mint a smart summon vagy az autopark).

Musk azt mondja, egyedi stratégiai előnyük van, olyan autót gyártanak, ami ha egyszer kibontakozik az önvezetés, sokkal többet ér majd a jövőben, mint most. Hozzátette: a gyenge gazdaságban ezentúl az eladások növelésére koncentrálnak, nem a nyereségre. A befektetőknek ez a trend nem igazán tetszik, az árháború erősen megmutatkozik a tőzsdén, a Tesla csütörtökön piaci értéke közel 10 százalékát veszítette el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények