Musk szerint dollármilliárdokat veszítenek a Tesla-gyárak

Elon Musk azt mondja, hogy több oka is van annak, hogy a texasi és berlini Tesla-gyárak dollármilliárdokat veszítenek.

Nemrég tették elérhetővé egy Elon Musk-interjúsorozat legutóbbi részét, a beszélgetés során pedig több érdekességet is elmondott a Tesla vezérigazgatója.

Többek között azt, hogy a texasi és a berlini gyárak dollármilliárdokat veszítenek, mert nem tudják fokozni a gyártást: egyrészt az akkumulátorok hiánya, másrészt a kínai, kikötői problémák miatt.

Musk szerint Texasban alig készülnek autók, mert nehézkes az új 4780-as akkuk gyártásának növelése, a hagyományos, 2170-es akkukhoz szükséges eszközök pedig a kínai kikötőkben ragadtak. Mindez szerinte hamar orvosolható, de nagy odafigyelést igényel.


[+]

Musk azt mondja, nagyon nehéz helyzetbe kerültek a kínai lezárások miatt, az ottani gyár mellett a kaliforniai üzemet is érintette a helyzet, sok kínai gyártású alkatrészt használnak ugyanis.

Július első két hetében a kínai gyár működését felfüggesztik, hogy változtatásokat hajtsanak végre a termelés növeléséhez (ez kiszivárgott, nem az interjúban hangzott el).

Az viszont igen, hogy Musk szerint az elmúlt 2 év beszállítói oldalról maga volt a rémálom, és még nincs végre. Szerinte a Tesla legnagyobb gondja az, hogy működtesse a gyárait, fizesse az embereket, de ne menjen csődbe.

Ebben a hónapban Musk arról beszélt, hogy szuperrossz érzése van a gazdasággal kapcsolatban, azóta pedig kiderült, hogy a fizetett dolgozók 10 százalékát küldik el 3 hónap alatt, a toborzást leállítják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények