Fatális balesetet szenvedett egy állítólag Autopilotot használó Tesla

Biztosat egyelőre még nem lehet mondani, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy felhasználói felelőtlenség okozta a tragédiát.

Egy helyi, texasi tévécsatorna jelentette be, hogy két ember életét vesztette egy balesetben, amelynek során egy Tesla Model S egy kanyarban kisodródva ütközött fának, majd kigyulladt.

Az elsőként a helyszínre érkező szemtanú az egyik áldozatot az anyósülésen, a másikat a mögötte lévő hátsó ülésen találta meg, és azt feltételezik – egyelőre még hivatalos bizonyíték nélkül –, hogy az autóban be volt kapcsolva az Autopilot vagy a még béta állapotban lévő Full Self-Driving vezetéssegítő rendszer, ezért nem ült senki a vezetőülésben.

A vizsgálat még folyik, az eredményekre várni kell, de nagyon úgy tűnik az első tudósítások alapján, hogy az utasok – akárcsak többen, akiket szintén hasonló baleset ért egy Teslában – félreérthették az Autopilot funkcióját, holott a gyártó többször is felhívta már a figyelmet: ez a technológia nem biztosít autonóm vezetést, használata során folyamatos emberi felügyeletre szorul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények