Teljesen átalakul a Google keresője az AI miatt

AI chatet és videoklipeket, a fiatalok kiszolgálását említik – teljesen átalakul hamarosan a Google keresője, válaszul az AI-megoldásokra és a ChatGPT-re.

Fogyaszthatóbb, vizuálisabb, személyesebb és emberibb lesz a Google keresője, amely teljesen megújul, és ezentúl a fiatalok globális szintű kiszolgálására helyezi a hangsúlyt, a The Wall Street Journal jelentése és belsős dokumentumok szerint.

Hirdetés

Minderre azért kerül sor, mert az AI-megoldások és a ChatGPT villámgyorsan hódítanak, a technológia felforgathatja a cégek és a társadalom működését.

A Google még távolabb kerül a „10 kék link” jellegű szolgáltatástól, ehelyett emberibb megközelítést alkalmaznak majd. A most esedékes Google I/O rendezvényen sok dologra fény derülhet, például olyan funkciókra, amelyek révén AI-chatet lehet használni. A tech óriások továbbra is hiszik, hogy a generatív AI megváltoztatja a munkát, így egymással versenyezve dobják piacra az újabb és újabb megoldásokat.

Eközben a nagy szakemberek a vészharangot kongatják, az EU már készül a generatív AI ellen összerakott javaslatcsomagjával, Joe Biden pedig a napokban találkozott az Alphabet és az OpenAI, Microsoft vezérigazgatóival, akikkel egy építő beszélgetés során közölte, hogy átláthatóbbnak kell lenniük a rendszereiknek, és biztonságosnak, mielőtt kiadnák azokat.

Azóta történt

Előzmények