Teljes fejetlenség a webes jegyek elfogadásával kapcsolatban

Válságintézkedések újra- és újratervezése. Volt hogy bemutatás nélkül is elfogadták a digitális jegyeket, aztán visszavonták, majd újra változtattak.

Miután csütörtökről péntekre virradóan a rendőrség bevitte kihallgatásra a 18 éves fiatalembert, aki pár nappal korábban jelezte a BKK-nak és a sajtónak is, hogy akár 50 forintért is lehet bérletet vásárolni a T-Systems által fejlesztett és üzemeltetett elektronikus jegy- és bérletwebshopban, felgyorsultak az események.

Péntek este elesett a BKK.hu, majd később a T-Systems oldala is elérhetetlenné vált. A Budapesti Közlekedési Központ szombati tájékoztatása szerint "folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás)."


(forrás: VEKE/Facebook) [+]

A népharag egyik megnyilvánulásaképp a BKK facebookos oldalának értékelése 1 csillagra változott, több mint harmincezren nyilvánítottak véleményt pár óra leforgása alatt. A leállásoknak azonban van egy másik vetülete is, hiszen így az elektronikus jegyek is bizonytalanul működnek.


(forrás: VEKE/Facebook) [+]

A VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) Facebook oldala alapján az első ajtós felszállású rendszerben dolgozó buszsofőrök azt a tájékoztatást kapták, hogy a weben vásárolt bérleteket akkor is el kell fogadniuk, ha az utas nem tudja bemutatni. Aztán fél egykor visszavonták az intézkedést, majd ezt a döntést is megváltoztatva úgy döntöttek, továbbra is csak azok a digitális szelvények fogadhatók el, melyeket az utazóközönség be tud mutatni felszálláskor.

Frissítés: A BKV vezérigazgató-helyettesének döntése alapján az első ajtós felszállás során történő utazási jogosultság ellenőrzését visszavonásig felfüggesztették. Szedlmajer László a VEKE Facebook oldalán azt is jelezte, nem kívánják kitenni a BKV járművezetőit támadásoknak, megalázásnak - írja a VEKE.

Azóta történt

Előzmények