Hirdetés

A Telekom bevezeti a Wi-Fi 6-ot

A szolgáltató kínálatában mostantól elérhetők a 6. generációs szabványú eszközök, amik gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot biztosítanak.

A Magyar Telekom hivatalos közleményben jelentette be, hogy vezetékes oldalon első magyarországi szolgáltatóként teszi elérhetővé ügyfelei számára a magasabb minőségű Wi-Fi-t biztosító eszközöket.

Hirdetés

„Ebben az időszakban mindenki számára kiemelten fontos az online kapcsolattartás. Egyre több okoseszköz kapcsolódik az otthoni hálózatokra, így a családoknak minőségi, megbízható internetre van szüksége. A Telekom kínálatában már elérhetőek azok a Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amelyek biztosítják a gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot. A Wi-Fi 6-nak köszönhető kisebb késleltetés révén javulhat a nagy felbontású videók minősége, biztos internetkapcsolat alapozza meg az otthoni munkát, a digitális oktatást és tanulást, ha pedig eljön a kikapcsolódás ideje, javulhat az online játékélmény is. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyarországi szolgáltatók közül először nálunk jelennek meg a Wi-Fi 6 eszközök” – mondta el Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

Hozzáteszik, hogy bár egyre több újonnan megjelenő okostelefon és laptop is rendelkezik Wi-Fi 6 képességgel, az új technológia nem igényli a meglévő eszközök cseréjét; ugyanis a Telekom új Wi-Fi 6-os routerei kompatibilisek a korábbi szabványú készülékekkel is, ráadásul energiatakarékos megoldásaik révén jobban kímélik a laptopok, az okostelefonok és a táblagépek akkumulátorát.

A Wi-Fi 6 újdonságaival a Telekom ügyfelei kezdetben kétféle eszközön keresztül találkozhatnak. Optikai hálózaton azok az új előfizetők vehetik igénybe, akik a legmagasabb maximális letöltési sebességű internet csomagokat (Gigaerős Net 1000/1000 vagy Gigaerős Net 2000/1000) választják, illetve meglévő internet-előfizetőként alacsonyabb maximális letöltési sebességet tartalmazó csomagokból a Gigaerős Net 1000/1000 és a Gigaerős Net 2000/1000 díjcsomagokra váltanak. A másik lehetőség pedig a Telekom Wi-Fi Extra szolgáltatás keretében megjelenő, új Wi-Fi 6 képes mesh eszközök megrendelése.

Nagyon fontos megjegyzése a közleménynek, hogy a lehetőség nem teljes körű, ugyanis részleges a településlefedettség. Az 5G szolgáltatás elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől; a megfelelő lefedettségtől; attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől, továbbá az előfizető által igénybe vett díjcsomagtól.

További információk: https://www.telekom.hu/lakossagi/keszulekek/egyeb-keszulekek/wifiextra-varazslo

Azóta történt

Előzmények