A Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet

A Deutsche Telekom nemzetközi szinten keresi a legkiemelkedőbb ötleteket öt kategóriában: digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform, felhőalapú szolgáltatások. Egyéni pályázók, diákok, csapatok, start-upok és a Deutsche Telekom, valamint leányvállalatainak dolgozói március 31-ig küldhetik el pályázataikat.

Hirdetés

A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500 ezer euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és a szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketingcsatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, jelenleg pedig az EIT ICT Labs Germany partneri közreműködésével valósul meg a pályázat nemzetközi szinten.

A Telekom Innovációs Verseny az új Telekom Challenge (Kihívás) program része, melynek célja az újító szellemű kultúra elterjesztése nemzetközileg a csoporton belül. Az ötletversennyel párhuzamosan – ami elsősorban a vállalkozókat, diákokat, egyéni pályázókat, valamint a Telekom Csoport és leányvállalatai dolgozóit kívánja bevonni – meghirdetik az Együttműködési Kihívás (Collaboration Challenge) elnevezésű versenyt is. Ebben a belső, vállalati versenyben olyan dolgozókat keresnek, akik kimondottan szívesen dolgoznak kis csoportokban, egy újfajta együttműködési rendszerben, ahol egy konkrét üzleti területre dolgoznak ki megoldást. A Collaboration Challenge 2013-ban Kenyába látogat; központi témája a „Tele-gyógyítás Afrikában” lesz.

Azóta történt

Előzmények