Ösztöndíjprogramot indít a Magyar Telekom a győri Széchenyi István Egyetemen

Az erről szóló megállapodást május 17-én Győrben, a távközlési világnap alkalmából szervezett konferencián írták alá.

A dr. Tremmel János, a Telekom hálózat technológiai igazgatója és dr. Szekeres Tamás, az UNIVERSITAS-Győr Alapítvány kuratóriumi elnöke által szignált ösztöndíj célja a távközlés, valamint a műszaki-informatika terén kimagaslóan teljesítő diákok ösztönzése, annak érdekében, hogy minél többen helyezkedjenek el az infokommunikáció területén.

Az ösztöndíjat egy-egy tanévben öt fő nyerheti el az alapítvány kuratóriuma által kiírt pályázat alapján. Elvárás a pályázókkal szemben, hogy a tanulmányaik és kutatási területük a Magyar Telekom tevékenységéhez kapcsolódjon.

„Felelős vállalatként a Magyar Telekom számára kiemelt jelentőségű, hogy a munkaerőpiacra jól képzett, a műszaki pályák iránt érdeklődő, friss gondolkodású fiatalok lépjenek. A Széchenyi István Egyetem az ország egyik legkiválóbb műszaki felsőoktatás intézményeként eddig is fontos partnerünk volt, a most induló ösztöndíjprogramunkkal pedig tovább erősödik szakmai kapcsolatunk az egyetemmel” – emelte ki Tremmel János.

„Az ösztöndíjrendszer reményeim szerint motiválja a hallgatókat az igényes mérnöki munkára, illetve idevonzza a tehetséges és szorgalmas, szakmájuk iránt elkötelezett fiatalokat, miáltal a szak, s így az egyetem is fejlődik” – tette hozzá Kunczmann Miklós dékán.

Azóta történt

Előzmények