Új mobilnetes csomagokat jelentett be a Telekom

A csomagok igyekeznek alkalmazkodni a felhasználói szokások változásához, és elsősorban az applikációkra koncentráltak.

A vállalat közleménye kitér arra, hogy az Eurostat jelentése szerint a tavalyi évben a hazai 16-74 éves internetezők mintegy 83%-a használt közösségi alkalmazásokat, és ezzel a magyarok első helyen állnak az Európai Unióban. Az előfizetők közel 60%-a használt közösségimédia-alkalmazásokat, 44 százalékuk térképes és navigációs alkalmazásokat, 41 százalékuk pedig telefonos és csevegőalkalmazásokat a mobiltelefonján. Erre reagálva döntött úgy a Telekom, hogy november 10-től új havidíjas mobilinternet csomagokat vezetett be okostelefonos és nagy képernyős mobilinternetezéshez.

Hirdetés

A következő újításokat emelik ki:

  • a teljes korlátlanságot nyújtó mobilnetcsomag esetében a videók is az elérhető maximális sávszélességben élvezhetők
  • akik nem igénylik a korlátlan mobilnet csomagot, hanem csak a közösségi médiát, a navigációt vagy a chatszolgáltatásokat szeretnék belföldön korlátlanul használni, erre is lehetőségük van, megfelelő adatcsomag választása mellett
  • az új mobilportfólió adatcsomagjai korlátozás nélkül hozzárendelhetők bármelyik igényelhető Mobil hang díjcsomaghoz
  • 2 éves hűségidővel vállalt új előfizetés esetén bármilyen kedvezményes árú készüléket lehet választani: mobil szolgáltatás mellé választható otthoni készülék is, és otthoni szolgáltatás mellé mobil készülék is

Választhatók 500 MB, 2 GB, 6 GB, 15 GB és korlátlan adattartalmú csomagok is. A legkisebb kivételével az adatcsomagok mellé különböző, belföldön felhasználható korlátlan tematikus tartalmakat is csomagoltak, promóciós jelleggel (a promóció visszavonásig érvényes): a Net 2 GB-os csomag előfizetői a Facebookot, az Instagramot és a Waze navigációt díjmentesen érhetik el böngészőn és okostelefon alkalmazásokon keresztül, ami azt jelenti, hogy az arra fordított adatmennyiség – a hang- és videoformátumok kivételével – nem csökkenti az ügyfél díjcsomagban foglalt adatkeretét. A Net 6 GB és Net 15 GB-os csomagokban ezeken felül még a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber chat alkalmazások is az adatkeret csökkentése nélkül használhatók belföldön képek és szöveges üzenetek küldésére (a hang- és videochat szolgáltatások kivételt képeznek). További feltétel, hogy az alkalmazások használata csak addig lehetséges, amíg nem fogyott el a csomagban foglalt adatmennyiség – az alkalmazások készülékre történő letöltése és frissítése a díjcsomagban foglalt adatmennyiség terhére történik.

Az új adatcsomagok áráról és igénybevételük részletes feltételeiről a Telekom honlapján lehet tájékozódni.

Nemrég megújultak a Telekom üzleti ajánlatai is. Az új Üzleti Trend mobil díjcsomagok igazodnak a folyamatosan változó üzleti felhasználási szokásokhoz: mostantól korlátlan belföldi mobilinternet is választható, továbbá több havidíjmentes extra szolgáltatás is elérhető, mint például nemzetközi híváskedvezmény és Norton Security Online vírusvédelem. Az új mobil díjcsomagokban a flottakedvezmény már a 2. előfizetéstől igényelhető.

Azóta történt

Előzmények